Dagen före dagen före nytt år

Jag har knappt kunnat röra mig dom senaste timmarna och fortfarande kan jag knappt röra mig, jag skojar inte. Har tränat idag, simmade 1,15km (tror jag att det blir, 46*25) idag. Utan uppvärmning, bra och smart. Ville bara berätta vad duktig jag är! Funderar att träna imorgon också, om träningsvärken (som redan är här) lägger sig, just nu vill jag bara kräkas på vatten, badkläder och klor. 
 
Imorgon är det nyårsafton, jag ser inte alls fram emot det. Jag har tre klänningar och två andra outfits jag kan ha på mig men den klänningen jag helst vill ha är typ för kort. Böjer jag mig ner eller går åker den upp och jag visar rumpan. En hit för alla utom mig!! 
 
Var tvungen att installera om mitt virusskydd för det bara försvann från datorn. Nu är det halvfärdigt och verkar inte komma någonstans. Då är det dumt att vara inne på internet, tänker ni säkert. Nä, alla skydd är på, det är virusscanningen och den dagliga sökningen som fortfarande uppdateras. Hatar telia. Fitt-telia. 
Typ det godaste som finns!!

Mmmm <33333

Jag kunde inte låta bli. Så. himla. söt.

Åh, vill haaaa

Åh, kolla vad fina dom är! Dom blir bara finare och finare för varje dag jag ser dom. Det är dessutom rea på nelly så dom är nedsatta från 1795 till 539 kronor!! -70% right there. Jag tycker dock inte att det är värt pengarna ändå.

Skriv din rubrik här osv

Inatt blev det sådär knasigt igen, kunde inte somna förrän vid sju så jag pratade med Anton. Igen. Blev väckt vid elva och var helt, helt slut. Jag har varit på dåligt humör precis hela dagen på grund av det. Så jag spelade quizkampen med Kudden och vann alla gånger utom en, för då blev det oavgjort!! 
 
Måste städa färdigt mitt rum och träna imorgon. MÅSTE göra det! Nu har jag bara ett avsnitt kvar av the walking dead, det är så ledsamt. Hatar att alla bra serier har ett vinteruppehåll. :'(

28/12 - 12

Jag har varit helt slut hela dagen. Jag skulle träna och städa och allting annat bra och nyttigt men jag orkade inte. Pratade med Anton till sju imorse, det var ingen bra ide. För mig.
 
Nu är det snart nytt år, vet inte alls hur jag känner inför det. Det här året, har precis som det förra, varit fullt av drama och bråk. Nu är alla såna personer borta och jag skulle kunna säga att jag ska träna mer, äta nyttigare, bli snällare, plugga mer, skratta oftare, spendera mindre pengar, sluta röka, inte dricka så mycket alkohol, sluta bita på naglarna osv. Men det kommer inte hända, tror jag.
 
Nyårslöften är dumma, att det är nytt år är sällan en tillräcklig anledning för att börja med någonting nytt. Dom flesta saker vi vill ändra är invanda ovanor och ändras inte bara för att en kalender säger att det är 2013 och inte 2012. "Jag ska sluta äta skräpmat" säger vi och fylleäter på donken efter festen. "Jag ska inte dricka så mycket alkohol" säger vi och häller i oss en champagneflaska på tolvslaget. Jag ska ändra det och det, säger vi och faller tillbaka i gamla vanor igen. Nä, gör någonting som är på riktigt istället. Gör dig av med alla idioter, skaffa ett fadderbarn, sök nya jobb, klipp dig eller färga håret.

All time high

Inte dåligt alls, inte.

Matmatmatmatmatmatmat


27/12 - 12

Jag har sprungit runt på stan och lånat böcker till tentan, hämtat ut ett paket och köpt red bull! Visar sen vad det var i paketet och så. Nu väntar jag på att kycklingen ska tina så jag och min lillebror kan laga mat. Sen blir det The walking dead-maraton hela kvällen! Puss

<3




 


Välkommen hem Sanna

Jag stod innanför min egen ytterdörr klockan halv tre idag efter tre dagar hos tjocka släkten i Sundsvall. På söndagskvällen bjöds det på kinamat med min morfar, fyra av mina kusiner (har fem i Sundsvall, en av mina mostrar och hennes unge + pojkvän var inte med), min mamma och pappa och lillebror, två av mina mostrar (har som sagt en till moster men hon och hennes familj var inte med), deras män och våra tre kusinbarn plus hennes pojkvän. Som vanligt när hela släkten träffas blir det högljutt och kackligt, men det var mysigt. 
 
I måndags var det julafton och jag vaknade med en nedrans förkylning, det var kul. Sov så jag missade Kalle och alla bortklippta scener. Mina mostrar sprang fram och tillbaka och lämnade en del paket. Sen åt vi, öppnade paket, kollade på Karl-Bertil Johnssons jul, öppnade paket igen, kollade på Svensson Svensson-filmen och sen åt vi frukt, kex, ost, ostkaka osv. Sen sov vi, en lugn dag.
 
I tisdags (igår då) var jag först på mellandagsrean och sen på kvällen träffade jag Oscar och Caroline. Vi såg "berättelsen om Pi" i 3D och hamnade på andra raden. DET VAR INTE ALLS KUL FÖR NU HAR JAG NACKSPÄRR!! Var tvungen att åka hem ganska tidigt eftersom att min buss gick tidigt idag. Somnade till första säsongen av Pokémon, inte alls fel.

Nyårsafton

Det är ett himla helvete med nyårsafton, jag har fortfarande ingen aning om vad jag vill ha på mig. Just nu är jag helt insnöad på klänningar i alla fall.
Vill helst ha den häääär, eller alla på nelly och bubbleroom. Det går nog inte, är inte miljonär än.

Färger

Jag kan inte låta bli att vilja ha allihopa, i alla fall dom gröna jeansen. Tänk er dom tillsammans med en lila och en grå tröja!

Ååh, ja!!

Så kände jag när jag såg den här klänningen. Har halvsuktat efter den i månader nu, ena stunden är den skitful och andra studen är den <3!! Jag kan liksom inte bestämma mig. Om den finns på fredag ska den bli min. Till nyår. Då har jag fyra möjliga outfits att välja mellan.

Nytt i garderoben

Lite tidiga julklappar till mig själv, det förtjänar jag må jag säga!

Skriv rätt nummer två

Var, blev, blivit, varit, vart är svårt, svårt, svårt att skilja på ibland ser jag. SLUTA, BARA SLUTA. 
Vart indikerar riktningen dit någon/någonting är på väg; "vart ska du?"
Var indikerar var någon/någonting redan är; "var är du?"
"Maten/tavlan/osv vart bra" till exempel, är också fel. Maten/tavlan/osv är inte på väg någonstans, era dumma ungar. Det heter "maten/tavlan/osv blev bra." Det är samma sak med exempelvis "jag har vart kär." Nej. "Jag har varit kär", VARIT.
 
"Enligt mig" finns inte, det är ingenting ni varken kan skriva eller säga. Enligt är ett ord ni bara kan använda om ni refererar till en pålitlig källa. Till exempel "enligt trafikverket..." och "enligt nationalencyklopedin..." Ni kan inte referera till er själva som en pålitlig källa och då säger ni "jag känner...", "jag vill..." eller "jag anser att..." för att räkna upp några exempel.
 
"Medans" och "tills" är talspråk och alltså ingenting ni kan skriva. Det heter "till" och "medan", simple as that. PUNKT. "Till han kommer" och "medan du lagar mat".
 
Han/honom, hon/henne. Framför allt han/honom verkar vara väldigt svåra att skilja på och sätta på rätt plats. För att få fram vad som är rätt kan ni säga meningen på engelska och där är him passar honom in och där det är he passar han. Någonting som kan fungera och är lite enklare är att sätta in oss/vi i meningen där han/honom ska vara. Oss = honom och vi = han, det är dock ingenting jag är säker på. Till exempel: "jag är kär i oss" blir "jag är kär i honom" och "du är inte bättre än vad vi är" blir "du är inte bättre än vad han är".
 
Siffrorna då! Siffror upp till tolv, eventuellt tjugo om man så vill, skrivs med bokstäver och INTE siffror. Det är heller inte okej att ersätta "en kossa" med "1 kossa".
 
Även fast, även här är det bara nej. Nej.
.
Det heter "fastän" eller "även om" och även fast är förmodligen en blandning av "fastän" och "även om". Det kan även ha sin härkomst (sjukt fult.) från engelskans "even though" men blir helt fel på svenska.

Skriv rätt

Det här med skiljetecken va, det finns två olika typer. Dom som aldrig använder skiljetecken så texten blir en enda lång radda och jättejobbig att läsa, man ser aldrig var en mening börjar eller var den slutar. Sen finns det dom som använder skiljetecken på gräsliga sätt, alldeles för många på alldeles fel ställen.


- Skiljetecken ska inte användas på varandra förutom "i väntan", till exempel "Hon lyfte på luren och hörde en mörk röst ..." <- observera mellanrummet mellan texten och punkterna. Det kan även användas i svordomar som till exempel "j...vlar" <- observera att det inte är något mellanrum. Ett utropstecken följt av ett frågetecken eller tvärtom är endast okej i talspråk.

 

- Ett kommatecken ska ersätta och/eller vid fler än två exempel. Till exempel "en grön, blå, orange eller rosa bil." och "en grön, blå, orange och rosa bil." Och/eller är konjunktioner (sammanbinder satsdelar och huvudsatser men det är överkurs och vi behöver inte gå in på det. Jag vill ju inte göra det för svårt för vissa) så det är alltså inte okej att sätta ett kommatecken före eller efter och/eller om dom inte inleder en bisats, en bisats är en del av en mening som inte kan stå ensam utan är underordnad/hålls upp av en huvudsats, dock är dom subjunktioner då. (en annan ordklass, även det överkurs.)

 

När människor inte använder de/dem på rätt ställen utan blandar ihop dessa. Det är accepterat att använda "dom" och är man osäker på vad det ska vara bör man inte glida ut på så hal is och skriva de/dem. Ett tips är att byta ut de/dem mot jag/mig; de/jag och dem/mig. (Vi/oss fungerar också, vi/de, oss/dem) "Dom jagade henne hela vägen hem." "Jag jagade henne hela vägen hem." "Mig jagade henne hela vägen hem.", här ser ni ganska tydligt att det ska vara "de jagade henne hela vägen hem." Ganska enkelt, va? Självfallet fungerar det inte helt smärtfritt och det finns vissa gånger då både de och dem fungerar, sen finns det SJÄLVKLART regler. Jag älskar den svenska grammatiken och alla dess regler och regler för regler! Och alla undantag och undantag för undantagen...

 

Särskrivningar (datorn vill ändra till "sär skrivningar" Oh you, Irony.) är något som sticker vassa gafflar i ögonen på mig. Här finns det inte en enda liten regel för hur man ska och inte ska skriva, det svider i hjärtat. Det enda man kan göra är att säga ordet/meningen högt för sig själv och låter det ihop- eller särskrivet så skriver man utifrån det och låter meningen fel eller syftar på fel sak som "vi byter olja och spolar vatten på din bil" eller "barn under kläder" är det förmodligen fel.

 

Att använda sig av denna/detta är helt otroligt nog tydligen jättesvårt i vissa fall. Denna/detta är en bestämd form, precis som den/det. Det betyder att substantivet denna/detta syftar på inte får stå i bestämd form. Till exempel "denna resan" eller "detta fallet" är grammatiska fel, denna resa/den resan eller detta fall/det fallet är rätt. Denna och detta är demonstrativa pronomen och får inte användas som "jag har längtat efter detta" eller "jag vill ha denna" om det inte syftar tillbaka på något man precis pratat om.


Harry Potter


Skolskjutning

Jag har haft jättetråkigt ikväll och suttit och slöläst på fb (flashback, facebook förkortas inte fb!!!). Stötte på det här:
Ännu en skolskjutning i USA, den tredje värsta genom tiderna denna gång. En "elementary school" blev utsatt den här gången = elever i förskoleålder upp till ungefär elva år. 
 
Enligt amerikansk media heter killen Adam Lanza, är tjugo år och började allting med att skjuta ihjäl sin mamma för att sedan fortsätta till skolan där hans mamma jobbade. Där sköt han enligt uppgifter från bland annat CNN ihjäl tjugosex stycken - tjugo barn och sex vuxna (rektor, lärare och föräldrar.) Även han är död, hur han dog är oklart men förmodligen sköt han väl ihjäl sig. 
 
Motivet är oklart men spekulationer görs hejvilt, han kan ha haft något otalt med sin mamma och därför skjutit henne. Men vad drev honom till att skjuta ett gäng barn och vuxna? En politisk attack kanske, en terrorattack? Sjuk? Vapenkåt?
 
För att komma in på skolan behövs ett passerkort och det spekuleras att Adam Lanza skulle haft sin storebrors, Ryan Lanza, passerkort och därför förväxlats med honom vid identifieringen. Media i bland annat USA och Sverige gick alltså snabbt ut med Ryan Lanzas namn och bild. Haha, stackars Ryan och säljkåta medier.
 
Mina tankar inatt går i alla fall till alla familjer som blir inte får uppleva julen tillsammans med sina barn, föräldrar och syskon.
 
För att läsa mer:
Expressen
Aftonbladet
CNN
Washingtonpost
 

Uncover


mjukisar och red bull

Hejhej hallå! Idag hade jag min första tenta och det var... jobbigt, svårt och hemskt. Förbannar och fördömer alla tentor i hela världen idag. Inte nog med att tentan var piss, jag skulle köpa godis och red bull inne på ica efter tentan så jag ska ta ut pengar. Sätter in kortet, slår koden och hur mycket pengar jag vill ta ut, tar kortet och går. Pengarna då, tänker ni. DOM LÄMNADE JAG ÅT SITT ÖDE I BANKOMANTEN. Någon tog dom, haha. Ingenting fungerar som jag vill.
 
Ringde och väckte världens bästa vän idag och pratade i två timmar. Sen har jag sovit och ätit pizza, är helt slut igen nu. Har dragit på mig mjukisar och öppnat red bull, nu ska jag kolla på Grimm!

Julklappstips

I alla fall jag har problem att hitta julklappar till vissa och andra vill inte ens ha någonting. Då är SOS-barnbyar julklappskampanj Tomt på innehåll. Fullt av mening det bästa du kan ge, tycker jag.
 
Här få du möjlighet att bidra till att barn och vuxna i utsatta länder får en ärlig chans till ett drägligt liv. Du binder inte upp dig på någonting och det finns paket för alla plånböcker, allt från 56:- upp till 3450:-. Du kan välja att stödja bland annat barn i Brovary, barn i Ghana eller familjer i Ukraina. Du kan dessutom få möjlighet att vara med och rusta barnbyn i Indien och bygga ett utbildningscenter för barnby-mammor i Kambodja. 
 
Familjepaketet - hjälp föräldralösa barn att få en tryggare och mer kärleksfull uppväxt för 600:-
Starta eget-paket - för 200:- ger du en familj ett litet startkapital som kan göra stora skillnader i Centralafrikanska republiken, ett av de fattigaste länderna i världen. Du ger familjerna möjligheter att investera och växa.
Renoveringspaket - I barnbyn Latur, Indien, bor det 129 föräldralösa och övergivna barn. Latur byggdes 1993 och behöver nu renoveras. För bara 128:- birdrar du till renoveringen av byn.
Skolpaket - Vi alla vet att en bra utbildning är en av grundstenarna för att få en ärlig chans till en bra framtid, för 275:- hjälper du barn i Siem Reap, Kambodja att uppfylla sina drömmar.
Lek- och fritidspaket - För att barn ska utvecklas och må bra behöver de leka. För ynka 56:- köper du ett paket med leksaker och fritidsredskap till barnens aktivitetshus i Tamale som ligger i norra Ghana.
Medicinpaket - Hjälp familjer i Ukraina upp på fötter genom att köpa medicinpaketet för 157:-. I paketet ingår livsnödvändiga mediciner.
Matpaket - Omkring 100 000 barn i Senegal bor på gatan och överlever genom att tigga pengar och mat. För 103:- köper du matpaketet och ger barnen basmatvaror som är livsnödvändiga.
Klädpaket - Under vintern i Ukraina blir det kallt, då blir det extra svårt för barn på gatan och institutioner. För 492:- köper du vinterkläder som håller ett barn varmt.
Vattenpaket - På Ghanas landsbyggd saknar 30% av befolkningen tillgång till rent vatten, det som är en nödvändighet för att hålla sig frisk. När du köper vattenpaketet för 350:- hjälper du till att finansiera en ny vattentank i barnbyn Tamale.
Huspaket - Detta är SOS-barnbyars dyraste paket på 3450:- men du hjälper SOS-barnbyar att bygga ett center där mammor ska lära sig om föräldrakunskap, barns rättigheter, hushållsekonomi och matlagning.
Ni klickar bara på bilderna för att komma direkt till de olika sidorna, där hittar ni mer information och hur ni köper paketen. För att bli fadder, skänka pengar och hjälpa SOS-barnbyar i deras arbeten klickar du HÄR! <- där.

Språkfascisten inom mig gråter blod

- människor som använder skiljetecken på fel ställen, inte alls eller dubblar på varandra.
- människor som särskriver.
- människor som inte använder de/dem på rätt sätt.
- människor som säger "vilken han?" eller "vilken Namn?"
- människor som sätter substantiven i plural men adjektiven i singularis. "Dom är dum."
- människor som skriver ihop.
- människor som skriver/säger "enligt mig".
- människor som som skriver "tills".

Min önskelista

I julklapp vill jag ha:
- en macbook air (eller pro)
- en kossa med tjurring
- strumpbyxor
- träningskort
- pengar
- godis
- mineralpuder
- iPhone-skal
- JC-skor
- alltid sommarväder i Sverige
- pengar
- en bil
- fred på jorden
xxD
 
Gjorde till och med en liten önskelista, orkade inte leta efter bilder till alla saker. Sry.

Pauser i pluggandet

Jag orkar inte mer, gråter över tentan. Funderar helt seriöst på att inte plugga mer, få underkänt och sen plugga över jullovet. Bara anteckna och låna alla böcker nu och plugga sen. Det är dumt för det är mycket skönare att ha det gjort men jag ORKAR INTE MER!! Slår på julkalendern, tar igen missade avsnitt och äter banana splitt istället. Hejdå!

Tentapluggar

 
Sitter och försöker plugga in sociologibegrepp och lära mig om flerspråkigheter, studier, tendenser och varför vi bör skriva och tala jämställt. Sjukt kul :---) kommer inte klara tentan, den är om två dagar och jag har inte tagit mig igenom allting. Mm, kill me now. (did you guys see what I did there, kodväxlade.)

Jag dog och kom till himlen

Långklänningen på nyår <3

Blått eller rosa

Jag vet inte alltså, det vita skalet var slut. :'( Nu måste jag välja det rosa eller det blåa, och jag. Vet. Inte.
Rosa eller blått, rosa eller blått, rosa eller blått, rosa eller blått.

Supppp

Jag har absolut ingenting att skriva om, har inte någon lust att skriva heller för jag är på skapligt dåligt humör.
För att:
- jag är jättetrött.
- jag är på dåligt humör.
- jag sov en stund förut, hur jävla smart är det?
- jag är stressad inför tentan.
- jag kommer inte klara tentan.
- jag väntar på mail från posten som jag aldrig fick idag.
- jag skickade ett till mail till posten och jag fick inget svar på det heller.
- handelsbanken suger.
- jag kommer inte åt mina jävla pengar.
- jag har rökt fyra cigaretter sen lördagsnatt förra veckan.
- jag vill veta om jag kommer in på universitetet.
- det är en sån himla julklappsstress hela tiden.
- jag väntar på ett par skor som ALDRIG kommer.
 
Finns fan ingenting bra med idag. Jag och Hanna bölade över tentan i ett par timmar idag sen har jag flängt runt mellan hemma, skolan, hemma, möte och hemma igen.

Jeffrey Campbell


Andra advent

Jösses vad fort tiden går nu, det är helt sinnessjukt! Om två veckor är det julafton och om tolv dagar ska jag köpa ALLA julklappar. INTE KUL HAR IDÉTORKA!!
 
Hade så sjukligt svårt att sova inatt, trots att jag tog nattens förnödenheter. Gled in i någon form av sömn strax innan fem och klockan arton minuter över fem ringer telefonen. Mm, vem är det som ringer tror ni? Kudden så klart. Jättefull kille. Det är dålig täckning ute på landet så elva gånger ringdes det på en timme, halv sju kunde jag somna igen, efter ännu mer nattliga förnödenheter. 
 
Nu har jag varit hemma hos Julia och David, ätit pepparkakor och druckit varm choklad. Dom är så mysiga! Vi pratade lite om tentan och så. Nu spamm-spelar jag Quizkampen och jag bara förlorar. :'(
Förut spelade jag ruzzle mot kudden, han tog dock bort det för han bara förlorade. :'(
 
 

The sceleton key

Jag har gått och småätit hela kvällen nu, måste sluta för jag känner mig fet och över...fettig. Äcklig, känner jag mig! Jag har krypit ner i sängen och det är the sceleton key på tv, trodde att det var något i stil med butterfly effect eller något men icke. Detta är en skräckis. Vet inte om jag vågar se den ensam och kudden är i Norrtälje... Norrköping och svarar segt för att han ska spara batterier = inte så bra skräckis-sällskap. 
 
Varför åker man till Norrköping?
.
För att jag uppmuntrade honom, BRA JOBBAT SANNA.
 
Om fyra dagar kommer antagningsbeskedet till universitetet, kommer jag inte in blir jag arg. 
Såg det här förut förresten
Vad f...n är det här? Har någon MMS:at ett textdokument och sagt att denne älskar mig?

Ashley4

Jag har suktat efter dessa i säkert ett år nu men jag får aldrig tummen ur r...ven. Jag känner alltid att dom är för dyra, det är dom egentligen inte. Ungefär 700 kronor kostar dom och klacken är på sexton centimeter.

Fotografier

Jag kan inte installera nya grejer på min dator, så fort jag försöker så gnäller den bara om att minnet är fullt. Det är i och för sig inte så konstigt med tanke på att jag har minst två dubletter av hälften av ALLA mina bilder. Nu har jag kommit till mina "fotograf"bilder, jag saknar att ta hundra bilder på liknande objekt, redigera och sen vara stolt över vad jag har gjort.  

Nyårsklänningar

Jag hatar det jävla fenomenet. Du ska ha en svart klänning på dig, du ska aldrig ha använt den, ingen ska ha sett den blabla. Förra året bröt jag trenden och hade jeans. Fattar ni? Det var inte ens glittrigt. Nu måste jag hitta. Som glittrar, helst. Svart är inget tvång men det tillhör väl nyår, antar jag!
Fast jag gillar faktiskt dessa mer...
Osäker på om jag gillar tyget, det ser obekvämt ut. Jag vet heller inte vilken jag gillar bäst faktiskt. Allt är så perfekt med dom, förutom tyget kanske. 499:- respektive 399:- så inte dyrt alls. Funderar.

Snö, snö, snö

En dag ska jag damma av systemkameran, som jag inte använt på ett år nu, och gå ut och fotografera snön och alla träd och ljus. Uppsala har haft en ljusfestival going on som jag typ missat. Det är sjukt fint på kvällarna nu, det såg jag när jag och Hanna gick och letade efter V-dala. 
 
Det går sjukligt bra i skolan just nu, känns lite dumt att det är snart är slut dock. Jag gillar ju min klass! Hade tre redovisningar idag; en debatt, ett tal och en gruppredovisning. Debatten gick så bra att min lärare fnissade, fick högsta betyg på talet och våra lärare sa att det vi "forskat" fram var en stabil grund för en c-uppsats! Så nu har jag nog den bestämd, sparar materialet till svenska c-kursen. 
 
En tenta nästa vecka och sen sportlov jullov, sry. YES.

Skal till iPhone 4s

Jag har köpt många skal och en hel del skyddsplast till min älskling. Skyddsplasten var dålig och jag är urless på mina skal så nu sitter jag här UTAN skyddsplast både fram och bak och med VÄRLDENS fulaste silikonskal. Klickade mig in på fyndiq.se för att hitta nya skal och jag hittade två. Eller tre kanske.
Fastnade för det första skalet, vill ha det!! Men jag kommer inte åt mina pengar förrän någon gång i början av nästa vecka så det kommer vara slut. Sen har jag svårt att bestämma mig för om jag ska beställa det svarta eller det rosa skalet. Det svarta är smidigast, tröttnar inte lika lätt på den färgen MEN de flesta av mina skal är redan svarta. Hjälp mig?

Vinter

Idag när tre av mina bussar var inställda och det var kramsnö överallt fick jag samma känsla som förra vintern. Jag har samma pirriga känsla i magen som jag hade för ett år sen, även fast jag nog inte är kär längre. Lite jobbigt. Jag saknar den tiden jättemycket men jag saknar nog inte personerna, eller jag vet inte. September-december 2011 <3 sen gick det utför. Men i alla fall då; samma känsla som jag hade i magen framför allt september-december, samma känsla har jag nu. Usch.
 

Melissa Horn

Jag har aldrig lyssnat så mycket på Melissa Horn, den första låten jag hörde var långa nätter och den var mysig. Alltid känt ett hemligt hat mot hennes darrande röst när hon sjunger men jag måste erkänna att den här låten är ganska fantastisk. 
 
 
Jag saknar dig mindre och mindre, jag har glömt dig en vacker dag.

Antagningen till universitetet i vår

Jag bevakar antagning.se för jämnan nu, det är bara några dagar kvar till jag får se ifall jag kom in. Än så länge måste jag säga att det ser riktigt, riktigt bra ut!
 
Jag har inte varit så produktiv som jag kanske skulle vilja varit men jag har i alla fall skickat in den sista uppgiften så jag kan avsluta ännu en delkurs. På fredag avslutar jag en till vilket betyder att jag BARA har två delkurser kvar. I den ena har jag en tenta om en och en halv vecka och i den andra har jag en stor presentation efter jullovet, i en riktig föreläsningssal. Med mikrofoner. 
 
Här är mitt nattfika:
 
Det ser jätteäckligt ut jag vet, det är det inte. Nu ska jag borsta tänderna, kasta i mig nattens förnödenheter, smsa lite med kudden och sen sova. Ha det jättebra gullisar, puss!

Snöstorm?

Alltså, det har snöat HELA dagen idag. När jag gick av bussen imorse blåste jag omkull och ramlade rakt på rumpan och nu, när jag gick av bussen och över springspåret var det snö upp till knäna no joke. Det var för kallt för att gå ut så jag öppnade bara dörren. 
 
Jag har pluggat konstant i fem timmar och nu vill jag sova. Varför hittar jag aldrig något kul att skriva om?
 

Onsdag

Sitter på sängen och trycker i mig frukost, jag har varit vaken i en timme nu. Så att ni alla vet, jag vaknade nästan en timme innan jag MÅSTE gå upp. Jag har ett möte halv tio, lektion och sen möte igen. Jag hämtade min plånbok igår, polisen ringde till mig i måndags och sa att några kommungubbar lämnat in den (ALLT var kvar förutom pengarna, tror dom tog sin egen hittelön.) 
 
Jag har egentligen ingenting att skriva, skriver bara för att uppdatera så fler läser. Är läsarkåt, hehe. Nä. 
.
Ska väl gå och klä på mig och så vidare, min buss går om en halvtimme.

Tisdag

Ibland känner jag att vissa människor faktiskt ÄR som tunga, stora, feta moln på himlen. Och när dom försvinner ser allting lite ljusare ut. Jag känner mig bättre, jag mår bättre. Istället för att hela tiden ha i bakhuvudet vad som sagts kan jag slappna av och känna att jag gjorde fel, för det gjorde jag. Men det är inte jag som har gjort bort mig.
 
Det kommer säkert att pratas jättemycket, tog inte många timmar innan andra visste delar av historien. Jag säger som jag alltid har sagt: det finns verisoner av sanningen. I det här fallet; min, hennes och den riktiga sanningen. Nu är det förhoppningsvis slut på lögner och annat omoget, försök till manipulation (som för övrigt inte fungerade), spel och falskheter.
 
Jag har pratat med J i telefon några timmar, gjort upp lite nyare nyårsplaner, bestämt för hur jag ska göra över julen och mellandagarna och smsat telefonen varm med kudden. Nu är jag jättetrött och ska gå och borsta tänderna. Jag hoppas att eran kväll varit bättre än min, godnatt!

God morgon?

KOLLA VAD DET SNÖAR!!
 
Ps. Jag är så trött och less på vissa, håller på med lögner och skit. Och läs inte om jag inte skriver någonting bra bara. Jag orkar ejjj.

Pp-presentation

Idag har jag gjort min första powerpoint-presentation till ett grupparbete i skolan, eftersom att jag aldrig gjort en pp-presentation förut (ja, jag pluggar på universitetet och jag har aldrig gjort en egen pp. Det är alltid någon annan.) blev det spännande. Och ganska fint.
 
Så här ser framsidan ut, jag är så stolt.
 
Nu ska jag och kudden kolla på film tillsammans. Godnatt, vänner.

Arg, argare, argast

Hej! Kom hem från skolan och nu kokar jag ägg så jag kan äta något innan jag ska börja laga mat. Sovit fyra timmar i natt, varit i skolan 9-16 med en oförberedd redovisning. 
 
Jag är på skapligt dåligt humör. Varför blir jag aldrig av med skit? Vissa människor är som regnmoln en höstdag, dom skymmer din sol konstant och när dom äntligen försvinner kommer dom tillbaka lika snabbt igen.
Andra tror att dom kan säga vad dom vill till andra, så länge dom inte säger det till dig. Nu vill jag inte träffa någon längre, ställer in allting jag har planerat. Min klass är bra, min klass är bäst. Jag gillar min klass! :*
 

Reflektionsuppgift - konsten att övertyga

Ligger på sängen och är helt slut nu, det var en lång och ibland rätt jobbig natt så nu vill jag BARA sova. Nu kan jag inte sova, får inte för min fruktansvärt positiva, hurtiga och ÄLSKVÄRDA lärare i kursen tala har gett oss en reflektionsuppgift att skriva och sen presentera den muntligt. Jag ska få ner hur man bäst skriver ett argumenterande tal och hur man övertygar sina åhörare i förhållande till deras tankeställning om tesen du tar upp. Inte så så svårt kanske, den ska vara på tre sidor och det borde ta max en timme men.. JAG VILLE JU SOVA. 
 
Så här mycket har jag gjort:
Så jag har ungefär allting kvar. Känns bra, att ordbajsa på bloggen är mycket roligare. Och att spela Farmville 2 på Facebook. Nej nu måste jag sätta igång, det här håller inte.
.
Puss.

Ibland så


Första andvent

Haha, vad äcklig den ser ut.

Skriv din rubrik här

Godmorgon, eller något. Vaknade runt tolv och har legat i sängen och kollat på serier sen dess, borde egentligen plugga känner jag. Jag har ett grupparbete jag måste finslipa på, jag måste dessutom skriva en reflektionsuppgift på tre(!!) sidor. Jag sitter uppe halva natten och gör det istället, som det brukar bli när jag måste göra något stort i skolan.
 
Igår var.. en upplevelse! Det var kul men jag ångrar ungefär sexhundrasjutton saker och jag träffade på världens skummaste kille. Jag blev av med min plånbok också. Jag tackar den personen som förmodligen tog den ödmjukast. Jag förstår att tjugo kronor, ett utgånget busskort och några småpengar är livsnödvändigheter som du inte hade själv. Ok, det är väl inte hela världen kanske. Jag har spärrat mitt bankomatkort och pengarna är bara petitesser men jag hade mitt bibliotekskort, ett passerkort, typ till skolan och ett träningskort som jag måste spärra och fixa nya nu.  
 

Mat, mat, mat

När jag letade efter julkalendern stötte jag på Portkod 1321; en kort webbserie i tio delar om två plastsystrar i sextonårsåldern, kärlek, självrespekt, självskadebeteende och allting annat som finns i tjejers vardag. Mm. Lite töntig och så vidare men ganska mysig. Pratar med Patricia i telefonen nu, såklart.
 
Jag har ätit mat och nu laddar jag kameran och telefonen. Ikväll ska alla mina vänner bli terrade med kamerablixtar! Jag hoppas att ni får en kanonkväll, ha det bra!
 
 

27 november

Den tjugosjunde november ramlade min bästa vän, min klippa, min vän-kärlek. Det var inte bara hon som ramlade utan också en annan människa. Han ramlade rakt på min bästis vilket gjorde att hon fick dubbel vikt på sig och slog i huvudet två gånger, i ett stengolv. Det slutade med en riktig hjärnskakning och minnesförlust. 
 
Det var längesen jag var så rädd, rädd för vad som kan hända och rädd för vad som kommer hända. Jag har fått en hjärnskakning och minns ingenting... vem är du? Förstod inte. Det är så svårt att greppa. Min bästa vän.
 
"Ni vet klöver; såna gröna, små växter som växer i stora klungor i gräset? Dessa växter har vanligtvis tre blad, men några få har fyra. På somrarna, när jag var liten, kunde jag gå runt i flera timmar och leta efter en fyrklöver bland alla treklöver. Min mormor sa alltid att en fyrklöver för med sig tur, hon kallde dem för turklöver. Men jag hittade aldrig någon, hur mycket jag än letade, var jag än letade. Ibland kunde jag plocka upp en treklöver och dela på ett av bladen, så det blev fyra. Bara så jag kunde låtsas. Sen skuttade jag runt i gräset och låtsades att jag hade hittat en turklöver. Den fyrklövern var inte på riktigt, den var inte äkta och hade ingen effekt. Den gav mig ingen lycka, den var falsk. 
 

Det här med vänner är samma sak som med klöver. Det finns flera miljoner människor i Sverige och flera miljarder människor i världen. Ändå är det så svårt att hitta en turklöver, en riktig vän, bland alla miljarder människor. Det är få som är på riktigt. Få som alltid finns vid din sida, aldrig tar dig för givet, aldrig begär mer än vad du klarar av. Det är få som bryr sig tillräckligt mycket för att verkligen lära känna dig. Det är få som lär sig alla dina brister och alla dina fördelar, som uppskattar allt med dig. Som aldrig drar någonting till sin egen fördel, en vän som aldrig lämnar din sida.

 

En sån människa är skrämmande svår att hitta, precis som fyrklövern är svåra att hitta. Jag har hittat en sån vän. En vän jag kan prata med om allting. Någon som inte dömer, inte tar mig för givet, en vän som bryr sig om mig. Någon som, trots att jag aldrig lyssnar och alltid trampar i klaveret, alltid tröstar och stöttar. En vän som varje dag ger mig en anledning att le.

'Fyrklöver är mycket ovanliga och därför anses det enligt gammal tradition bringa lycka att hitta en fyrklöver'."

 

Nu är det min tur att finnas här. Vara en pelare som håller upp, vara samma pelare som hon alltid har varit för mig. Någonting har ryckt undan mattan under hennes fötter, nu är det min tur att hjälpa henne upp. Nu får jag möjligheten att ge tillbaka lite av allt hon har gett mig. Jag älskar dig, det vet du.


Den första december

Vaknade imorse av att min vän hade skrivit på Facebook; en av mina gymnastiklärare från grundskolan har dött. Jag minns honom knappt och vi hade honom bara ett litet tag och då och då som vikarie, men det känns så konstigt. 
 
Idag är det tjugo dagar kvar till kanske-jordens undergång. Det var världens uppståndelse förra året och mina Facebook-vänner hade skrivit säkert femhundra olika statusuppdateringar om det, utan att överdriva. Nu bryr sig ingen längre. Det är viktigare med julkalandern, mysteriet på Greveholm (2) - grevens återkomst. Missade det imorse och har googlat som en tok för att få fram vilken tid det sänds. Julkalendern sändes alltid kvart över sju på morgonen och sen kvart över sex eller sju på kvällen men nu vet jag inte, inte sett någon julkalendern sen "när karusellerna sover", som sändes 1998. Hittade den i alla fall på svtplay.se så nu ska jag och kudden gosa ner oss i sängen och titta på den.
 
 

Uppgraderad header

Haha jag kan inte sova, det är som vanligt det. Så jag har pillat ännu mer på bloggen och Cristoffer har gjort en header till mig, i ps så den blev finare än min paint-bild. What a surprise! Den är lite för liten så det får han fixa imorgon, när han vaknar. Jag har dessutom inte bara fixat ett högerklicksskydd, JAG HAR FIXAT:
 
 
FINT VA? Nu är det bara lite småförändringar som behövs, ni får följa hur min blogg utvecklas här.

Ny blogg

Kände att det var dags att byta bloggdomän, göra en ny blogg och börja om lite från början. Jag har bloggat här förut, för flera år sen, så nu var det dags igen. Har pillipillat på designen i fem timmar, jag skojar inte. Blogg.se är tydligen full av buggar och jag har trott att det är mitt fel och börjat om från början. Det finns en del smågrejer som avstånd mellan rubrik och länkar, färger och så vidare som ska ändras men nu orkar jag inte mer, som ni ser kan vi inte heller se länkarna under arkiv i menyn (inte jag i alla fall), det är inte mitt fel. Jag skyller på blogg.se.
 
Så, hejdå devote.
 
Och hejhej blogg.se ännu en gång. Jag hoppas att jag ska trivas. Är dålig på att hålla bloggar igång, speciellt nu så vi får se hur länge jag orkar.

RSS 2.0