Påsken.

Nu är det påsk, för alla som inte har hållit koll på det. Jag har till och med genomlidit kassa skämt om skärtorsdagen och påskkärringar och "glad påsk"-statusar på facebook och godis och äggmålning osv. Jag hatar påsken, mamma brukar alltid gömma påskägg. Men inte den här gången - är besviken!
 
Så, eftersom min besvikelse är så stor, har jag spenderat påsken med att spela The walking dead för iPhone! Det är utan tvekan världens bästa spel. Jag har varit gift med Ruzzle enda sen jag spelade det första gången men TWD-spelet slår det med hästlängder, i alla fall nu.
 
Ikväll ska jag bryta spel-mönstret och faktiskt socialisera mig! Så nu har jag ingenting mer att berätta, jag ska gå och välja kläder och sen göra mig i ordning och sen gå! Glad påsk, ha det så bra, må bra, ta det lugnt ikväll och så vidare. Puss!

Gårdagen!

Igårkväll var det så mysigt, träffade massor av gamla vänner! Mötte först upp Emma och vi satte oss med ett glas vin och pratade igenom hur mycket som helst. Fick höra asroliga grejer från hennes tid i USA, massor av tjejsnack osv! Sen gick vi vidare till Link, TD, Marcus, Anette och andra. 
 
Vi köpte med oss mat från MAX och åkte hem ganska tidigt. Är dock skittrött ändå så idag blir en "ta hand om mig själv"-dag med ansiktsmask, träning och mat! Puss och kram!
Gammal bild från 2011. Vi ser så små och oskyldiga ut!

Vad ska du bli när du blir stor?

Jag får väldigt ofta frågorna vad ska du bli när du blir stor eller vad blir man om du pluggar det. och det börjar reta gallfeber på mig nu. Inte för det är dåliga frågor eller ens för att det är jobbiga frågor - utan för att det i mina öron låter så självklart. 
 
Jag studerar svenska (b-kursen för att vara korrekt) på universitetet. För att vara tydligare tillägger jag alltid att jag ska bli språkvetare och genast kommer frågan vad blir man då? Ja, vad blir jag? Allting hänger egentligen på mitt huvud- och biområde. Mitt huvudområde är svenska (professionell svenska A, B och C) och mitt biområde låtar åt retorik eller litteraturhistoria (a-, b-, och c-kursen då). Som språkvetare kan du bli bland annat journalist, tolk, översättare, litterär agent, copywriter och chefredaktör - för att bli tolk eller översättare krävs naturligtvis en examen i två olika språk och för resternade yrken krävs det andra saker. Jag satsar på journalist och behöver då svenska A, B och C samt retorik eller liknande. 
 
Mitt andra dilemma är vad jag ska säga när någon frågar vad jag gör. Ja, jag pluggar svenska. Jaha? - ungefär. Jag pluggar svenska - ska bli språkvetare. Vad innebär språkvetare? Okej, jag håller på att ta min kandidatexamen i svenska. JA!! Äntligen. Det ska jag säga i fortsättningen. En kandidatexamen i svenska är inte = språkvetare, men det är halvvägs. (Om jag har förstått systemet rätt.) Dock känns det som att jag är inne på C-kursen och min C-uppsats och riktigt där är jag ju inte ännu. But still, det bästa hittills!
 
Så, JAG SKA BLI SPRÅKVETARE. JAG HÅLLER PÅ ATT TA MIN KANDIDATEXAMEN I SVENSKA. JAG VILL BLI JOURNALIST PÅ KRIMAVDELNINGEN. Tack, kul att vi kunde lösa det! Natti.

Mat.


Alltså åh!

Jag hatar dig, Siri.

Fredag

Igår var Julia här! Vi pratade, lagade mat och vitlöksbröd, drack te och kaffe och pratade ännu mer - mysigt. Vi gjorde spaghetti och köttfärssås till typ tio personer och sen diskade hon åt mig. Hon gjorde ett bra jobb och är numera anställd som en hemhjälp! Puss.

Snodd

Vilken dialekt är sexigast? värmländska.
Har du en kändiscrush? Chace Crawford <3<3
Vad äter du helst på morgonen? jag äter inte frukost.
Är du aktiv på facebook? jag är alltid inne men använder den sällan till annat än spel.
Har du några fiender? yh. finns väl en person jag "tävlar mot". som jag inte tycker om alls.
Gillar du korv? nej, bara fotbollskorv med ketchup.
Vart är din mobil när du sover? precis bredvid sängen.
 
Favoritsiffra? 7
Favoritdryck? Fanta eller mjölk.  
Favoritfärg? mörkblå.
Favoritmat? hambugare från o'learys och quorngryta. 
Favoritgodis? saltlakrits och sura hallonshots.
Favoritsmak? blåbär. 
Favoritlukt? nyklippt gräs. 
Favoritfilm? crazy, stupid, love.
Favoritlåt? Pentatonix - Angels we have heard on high.
Favoritstad? karlstad ochhhh göteborg.
Favoritland? som jag har varit i? Mallorca eller Barcelona (vet att det inte är något land).. nej, Frankrike!.
Favoritårstid? mellan våren och sommaren när det pirrar som mest i magen och det är fullt av grus överallt.
Favoritband? vet inte.
 
Är du singel? jajemen.
Är du en romantiker? nej, tycker sånt är fjantigt. händer väldigt sällan!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? nej, attraktion möjligtvis. there is a differens.
Är du kär just nu? jag känner något för någon, ja.
Har du varit tillsammans med två samtidigt? inte ens när jag var mindre.
Vad gillar du för stil på tjejer/killar? söta, humoristiska, intelligenta med blåa ögon och som luktar gott.
När var senaste gången du grät? minns inte längre.
När hade du sex senast? men alltså snälla.
 
Har du några piercingar? tre stycken. 
Hur ser den perfekta morgonen ut? vakna, promenad, duscha, äta och åka till skolan.
Har du bra kontakt med båda dina föräldrar? det har jag.
Hur längesen var det du träffade din mamma? igårkväll.
Hur länge sen var det du träffade din pappa? samma som med mamma.
 
Vad har du gjort idag? vaknat, kollat på Grey's Anatomy, ätit lite.
Har du varit glad idag? ja! sol ute.
Vad ska du göra nu? klä på mig och möta Julia.
Har du gjort något dåligt idag? nej, vad skulle det vara?.
Vad händer imorgon? träna, plugga och sen får vi se vad kvällen bjuder på.
 
Hur mår du just nu? helt okej!
Är du hungrig? nej.
Vad är klockan just nu? 11.04.
Vem ringde dig senast? Patricia.
Vem sms:a dig senast? Patricia, HEHE.
 
Vad gör dig glad? vänner, mina klasstjejer, träning, sommarkvällar, skor och kläder.
Vad gör dig ledsen? sorgliga filmer.
Vad vill du helst göra just nu? träna!

Skriv rätt igen

Nu var det dags igen för språkfascisten, språk-Hitler att gnälla. Den grammatikkunnige besserwissern inom mig bölar just nu.
 
Han/honom är något vissa har lite problem med; för när ska det vara [...] honom och när ska det vara [...] han? Faktum är att han är subjektform och honom är objektform. Jaha, tänker ni; vadå subjekt och objekt? Vi kan säga att subjekt = utför handlingen och objekt = någon/något som utsätts eller påverkas av en handling (bland annat). I fallet med han/honom - eller hon/henne - så är han/hon subjektform och honom/henne är objektform.
 
Exempelvis jag är kär i honom = honom utsätts för någonting, här är kär själva "handlingen".
Eller hon hämtade honom på stationen igår = ännu en gång utsätts honom för en handling - hämtade. (Här ser ni dessutom att hon(/han) är subjektet, hon utför handlingen.)
 
När det gäller han så ska det alltid vara "huvudpersonen", det vill säga den som utför handlingen i det här fallet. 
 
Någonting annat som jag till och med fått tips om(!!!!) är vår/våran och vårt/vårat (ibland även ert/erat och era/eran). Dessa kan nog jämföras med de/dem/dom - alla former är accepterade, du får använda vilken form du vill i privata sammanhang men våran, vårat, eran och erat är talspråk och inte skriftspråk. Det innebär att de kortare formerna vår, vårt, er och era är, i offentliga sammanhang som jobb och studier, det ni bör använda. Vill ni vara på den säkraste sidan så är de korta formerna att rekommendera, de är stilmässigt omarkerade och kan användas utan att reta upp någon och utan att ni får notiser om det!
 
Jag vet att jag har tagit upp detta förut men jag tror att det behövs ta upp igen. Jag kallar detta för de och dem 2.0. Nu när jag ändå har tagit upp subjekt och objekt kan jag reda ut de och dem för er. de = subjekt och dem = objekt. Minns ni vad subjekt och objekt innebar? För att hålla det så enkelt som möjligt för er i denna djungel så är subjekt fortfarande bara utför handlingen och objekt är fortfarande bara utsätts för handlingen.
 
Exempelvis de jagade dem = de är subjektet som utför handlingen jagade och dem utsätts för handligen.
Eller polisen övervakade dem = polisen är subjektet, övervakade är själva handlingen och dem är ännu en gång utsatt för handlingen. 
Vi tar ett exempel till: de tyckte inte om maten = de är subjektet, tyckte inte = själva handlingen och i det här fallet är maten objektet eftersom att det är maten som utsätts för illatyckandet.
 
Nu räcker det för idag. Men vänta bara, det kommer mer!

Vår

Nu när våren snart är här kände jag att det var dags att uppdatera garderoben med handskar, kappor, klackar, basker(s?) och knästrumpor! Dessa kommer jag bo i under våren!

Cupcakes

Gjorde mina första cupcakes igår, kladdkakemuffins med smält choklad och citronfrosting - så sjukt bra! Jag tror att jag har hittat mitt kall i livet, det är helt klart cupcakes. I helgen, eftersom att skolan tar upp allt mitt sociala liv, ska jag baka äppelcupcakes med kanelfrosting och chokladcupcakes med chokladbitar och moccafrosting. Den här gången ska jag ha tillräckligt med florsocker så frostingen står upp av sig själv och inte ser ut som löst ****!! Ps, ja det är skillnad på muffins och cupcakes (ingen verkar förstå det)!!

Blair and Chuck

"In the face of true love, you just don't give up. Even if the object of your affection is begging you to."

Gossip girl

Jag har dumpat Grey's Anatomy för Gossip Girl nu (Jäklar Vad Fult Det Är När Man Börjar Varje Ord Med Stor Bokstav, Dö). Det är mer roligt drama och Blair & Chuck har snott mitt hjärta. Ångrar att jag skrev det där, så j*vla mesigt men dom är så fina tillsammans. Vill också ha en grabb som Chuck; som är badass och elak och äcklig till han träffar mig och blir mesig och romantisk och köper dyra, fina halsband till mig på min födelsedag. Någon som skulle göra allt för att jag inte ska vara orolig och som köper mina favoritkakor och som kliar mig på ryggen och matar mig med glass. Inte för att jag tror att Chuck gör så med Blair, men jag vill ändå ha en sån kille.

 
<3
 
Ps. jag tänker inte bli tagen förgivet en gång till, just so you know. (usch vad töntigt att skriva hemliga meddelanden i en öppen blogg för alla.)
 

Flashback

Jag gjorde en ny användare på Flashback; registrerad i februari med tre inlägg. Ingen där tar mig seriöst längre. :''(

Tredje gången gillt

Efter fyra dagars träning började mina ben bli gelé och jag kunde inte sitta på toaletten ordentligt, så idag tog jag min välförtjänta lediga dag. Imorgon är det dags att plåga sig själv igen och jag ser fram emot det! 
 
Nu har jag kollat på hela Breaking dawn part two tre gånger och smådelar ur den hela tiden. Jag kan inte sluta, jag vill att det ska komma en till fiiiilm! Det här var lätt den bästa filmen av alla fyra (det är fyra filmer va?) och jag fnissade, skämdes, rodnade, grät och fick adrenalinkickar omvartannat. Det enda jag inte gillade var det lite mesiga slutet, hade varit roligare ifall fighten var på riktigt. (Förlåt för möjlig spoiler btw, skyll er själva som inte sett den än).
 
Ps, hur j*vla fin är inte han??? Vill äta upp honom, mums. Snälla bli min, Erik Odom.

<3


Kvällsmat


Fniss


Breaking dawn part 2

Drog ett träningspass på en timme idag och för första gången någonsin ville jag inte sluta - den känslan! Dessutom har Breaking dawn part 2 släppts och jag bara väntar på att få se den, jag har längtat så. Nu ska vi gosa ner oss i täcken och kuddar och se den, puss!

RSS 2.0