Amerikanska pannkakor

Dude, I don't need you - I have pancakes. 
Recept för fyra personer:
1 ägg
2,5 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpuler
2 msk socker
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
2 msk smör
 
Såhär gör du:
vispa ihop ägg och mjölk i en bunke
smält smöret och häll i bunken
blanda alla torra ingredienser för sig och blanda sen ihop allting i bunken
stek dom i små pannkakor
 
Det går snabbt att steka så passa dom! Serveras med sirap, florsocker eller frukt. Eller alltihopa tillsammans.

Påfyllning

Glömde publicera för läääänge sen. Way back!!
 

Anti-INSTAGRAM

HAHAHA åhhh! Det bästa jag har sett tror jag!


Outfit

Jacka från Fashion against AIDS <3

Lost and found


30 seconds dance party

Det bästa jag har sett under nio säsonger, my gosh.

Att plugga är kul

Såååhåhåh, idag hade jag min första omtenta och det sög lika mycket som första gången jag hade en tenta. Jag har bara skrivit två tentor alltså, en tenta och en omtenta och jag kommer få göra om den här igen. För nu var det helt andra saker som kom, bara sådär. Utan minsta förvarning. 
 
Sen pratade jag med (gamla!!) klassen lite om tentan och om hur dålig den var, sen satte jag mig med Adhia och gjorde den första uppgiften vi har fått och träffade vi på Angelina och pratade med henne. Sen hämtade jag ut paket och träffade en gammal klasskompis. Jag har bara pratat med klasskompisar idag.
Här är min mat idag::::
 
Såhär känner jag idag::::


Förbannade.........

Jag har varken tid eller ork att blogga, det är tråkigt nu. Jag har .....annat... att tänka på. Som min tenta imorgon till exempel, jag har ätit, andats och sovit plugg i en vecka nu och nästan ingenting sitter ändå. Jag mår illa när jag tänker på det och jag funderar på att vara sjuk bara för att slippa.
 
Sen har jag börjat med b-kursen och det första vi får är en uppgift. DET TOG EN TIMME I SKOLAN OCH SEN FICK VI EN FÖRBASKAD UPPGIFT. 
 
Nu ska jag läsa om en Eskilstunastudie och lära mig vad bland annat kreolspråk är, åh gud. Vill dö.
Kolla vad söt katt, jag vill ha. Bye.

Tio sanningar om mig

Haha fick en utmaning av Rexi, på hennes blogg. Såna som cirkulerar på Facebook - fula, jobbiga, dumma. På Rexis blogg passade det.

Here I go
1. Jag gillar inte människor.
2. Jag äter rödbetor direkt ur burken och ketchup direkt ur flaskan.
3. Jag är alltid förvirrad och borttappad.
4. Jag är besatt av Grey's anatomy och kan allt om alla, inklusive koppla ihop alla med sexpartner som röd tråd.
5. Jag får kickar av att kolla på The walking dead.
6. Jag har ett osunt förhållande till mat.
7. Det enda sättet jag vet om för att visa omtanke och kärlek är genom att bråka.
8. Jag är fortfarande mörkrädd.
9. Jag tappar alltid koncentrationen och intresset innan någonting är färdigt.
10. Jag är hatisk mot den enda killen jag nånsin tänkt på som mer än en vän.

Sjuk och harmonisk

Det var längesen jag var såhär sjuk; feber, huvudvärk och ont i halsen, jag kan inte heller andas genom näsan längre. Trots detta hade jag min allra första stora presentation i fredags, med mikrofon och jury i den största föreläsningssalen på hela campus. Det var ganska kul, trots sjukdom och en hemsk, HEMSK nervositet. Att få höra alla andras presentationer var också väldigt kul.
 
Jag har fått ordning på dygnsrytmen och vaknar långt innan elva av mig själv(!!!!). Jag har fått ordning på skolan och på vad som händer nu när A-kursen tar slut. Kastar mig på B-kursen om två veckor och nu ska jag kasta mig på det här:

.


that moment when you are falling apart and nobody notices.


Skriv rätt nummer tre

Förkortningar. Om du inte citerar ett sms (endast där förkortningar är accepterat) i en text ska du inte skriva förkortningar. Inte i mail, inte på MSN, inte på Facebook eller någon annanstans. Förkortningar är ett påhitt och tillhör inte svenskan. De enda förkortningarna som är acceptabla är exempelvis "t.ex.", "o.s.a" eller t.o.m"  
 
"Dra alla över en kant." - det skulle du kunna tro, va? Nope. "Dra alla över en kam." Lär er det någon gång, SNÄLLA. Det är inte så svårt och det låter så... efterblivet när det inte sägs rätt.
 
"Enda" eller "ända" - det är frågan. Mm, "enda" är ett räkneord och används när du ska räkna upp något till exempel. "Det låg en enda potatis på golvet", "du är den enda för mig" eller "du är inte den enda som är sjuk".
Ända/ände är bakdelen/slutet på någonting som din rumpa till exempel, det är en ända. Bland annat en dag, ett förhållande och en resa kan vara till ända. "Vi flög ända till Danmark och där tog vår resa slut" som exempel.
 
En och än. "En" är ett räkneord, "en katt", "en skorsten" och så vidare. "Än" däremot är en preposition, konjunktion eller ett adverb och ersätter INTE ett räkneord. Ordet "än" uttrycker en jämförelse mellan två eller flera personer/saker/ni fattar, som till exempel "hon är större än han" eller "hon tjänar mindre än tjugotusen i månaden".
 
Pojk- och flickord. I lilla Sverige har vi SÅ många undantag och regler och en av anledningarna till att det är så himla svårt som nyinkommen svensk att lära sig svenska är för att vi inte har alla ord uppdelade i pojk- och flickord (som till exempel franskan un = pojke och une = flicka). Vi kan bara skryta med att det skiljer en ynka bokstav när det handlar om en flicka jämfört med när det handlar om en pojke.
 
Är det en pojke är det -e(n) som gäller, handlar det om en flicka är det -a(n) som ska användas. Som storebror, storasyster eller lille/store pojken och lilla/stora flickan. Ser ni?!

What is about men

There are distinct differences, between male and female brains. 
Female brains have a larger hippocampus, which usually makes them better at retention and memory. 
Male brains have a bigger parietal cortex, which helps when fending off an attack.
Male brains confront challenges differently than female brains. 
Women are hardwired to communicate with language. Detail. Empathy.
Men? Not so much. It doesn't mean they're any less capable of emotion. 
They can talk about their feelings. It's just that, most of the time, they'd really rather not.

Nyårsafton

Lite sen uppdatering kanske men ändå. Hur var erat nyår? Mitt var superduperbra! Jag var hemma hos två vänner med några andra vänner. Vi spelade alkohol-spel, andra spel, pratade, sjöng singstar, spelade gitarr, sköt raketer, hällde i oss champagne och kramades. 
 
Började hela mitt nyår med middag med familjen innan mamma lockade mitt hår (som för övrigt försvann så fort jag gick ut i blåst och regn) och drog vidare. Hängde hos mina vänner hela natten till vi fick tag i en taxi. Lagom runda, lagom stressigt och alldeles perfekt kväll. Puss

RSS 2.0