Skolskjutning

Jag har haft jättetråkigt ikväll och suttit och slöläst på fb (flashback, facebook förkortas inte fb!!!). Stötte på det här:
Ännu en skolskjutning i USA, den tredje värsta genom tiderna denna gång. En "elementary school" blev utsatt den här gången = elever i förskoleålder upp till ungefär elva år. 
 
Enligt amerikansk media heter killen Adam Lanza, är tjugo år och började allting med att skjuta ihjäl sin mamma för att sedan fortsätta till skolan där hans mamma jobbade. Där sköt han enligt uppgifter från bland annat CNN ihjäl tjugosex stycken - tjugo barn och sex vuxna (rektor, lärare och föräldrar.) Även han är död, hur han dog är oklart men förmodligen sköt han väl ihjäl sig. 
 
Motivet är oklart men spekulationer görs hejvilt, han kan ha haft något otalt med sin mamma och därför skjutit henne. Men vad drev honom till att skjuta ett gäng barn och vuxna? En politisk attack kanske, en terrorattack? Sjuk? Vapenkåt?
 
För att komma in på skolan behövs ett passerkort och det spekuleras att Adam Lanza skulle haft sin storebrors, Ryan Lanza, passerkort och därför förväxlats med honom vid identifieringen. Media i bland annat USA och Sverige gick alltså snabbt ut med Ryan Lanzas namn och bild. Haha, stackars Ryan och säljkåta medier.
 
Mina tankar inatt går i alla fall till alla familjer som blir inte får uppleva julen tillsammans med sina barn, föräldrar och syskon.
 
För att läsa mer:
Expressen
Aftonbladet
CNN
Washingtonpost
 


Kladda lite här:

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (visas bara för mig)

Hemsida/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0